ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΘ 2015
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων

+2
Xatzis Xristos
Phanie Karalouda
6 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων Empty Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων

Δημοσίευση από Μεταξουδης Ελ-mleftyuk Τρι Αυγ 04, 2015 8:13 am

Άμεση η ανάγκη δημιουργίας ανιχνευτικών κοινοτήτων πόλεων-Και μάλιστα από Σεπτέμβριο η λειτουργία τους..

Μεταξουδης Ελ-mleftyuk
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων Empty Απ: Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων

Δημοσίευση από Phanie Karalouda Τρι Αυγ 04, 2015 10:30 am

Μετά τις συναντήσεις των βαθμοφόρων του Κλάδου Ανιχνευτών και τις κοινές δράσεις των Κοινοτήτων, τα προβλήματα στις Κοινότητες Ανιχνευτών της Περιφέρειάς μας, εντοπίστηκαν, καταγράφηκαν, αξιολογήθηκαν και γνωστοποιήθηκαν στον Περιφερειακό Έφορο. Ο Κλάδος Ανιχνευτών της Περιφέρειας θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στο Συνέδριο πάντα με γνώμονα το συμφέρον των ανιχνευτών και τον κανονισμό του Κλάδου.

Phanie Karalouda

Αριθμός μηνυμάτων : 5
Ημερομηνία εγγραφής : 03/08/2015

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων Empty Απ: Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων

Δημοσίευση από Xatzis Xristos Τρι Αυγ 04, 2015 8:13 pm

Καλησπέρα σε όλους !
Αν κατάλαβα καλά το φόρουμ αφορά προσυνεδριακές συζητήσεις και χώρο συζήτησης ,
όμως η αγαπητή έφορος του κλάδου μάλλον θα ήθελε να  περιμένουμε το συνέδριο για τις ερωτήσεις και απαντήσεις ! Λίγο σφικτός ο κλάδος !! Basketball

Xatzis Xristos

Αριθμός μηνυμάτων : 5
Ημερομηνία εγγραφής : 04/08/2015

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων Empty Απ: Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων

Δημοσίευση από Phanie Karalouda Τετ Αυγ 05, 2015 10:06 am

Η αγαπητή Έφορος του Κλάδου, ήθελε μόνο λίγο χρόνο (και λίγη ξεκούραση) για να ομαδοποιήσει και να συντάξει τις προτάσεις.  Με δεδομένο ότι είναι ακόμα άγνωστος ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου, έχετε απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεστε για το «σφιχτό» του Κλάδου γι αυτό και σας τις παραθέτω από τώρα με την επιφύλαξη προσθηκών-βελτιώσεων για το μέλλον.
1. Λειτουργία Κοινοτήτων σε επίπεδο πόλεων
Η πρόταση του αδελφού Λευτέρη βρίσκει τόσο εμένα όσο και τους Βαθμοφόρους του κλάδου με τους οποίους συζήτησα απόλυτα σύμφωνη.  Ο κανονισμός του Κλάδου Ανιχνευτών άλλωστε αναφέρει ότι «..η Κοινότητα Ανιχνευτών πρέπει να αποτελείται κατ’ ελάχιστον από εννέα (9) Ανιχνευτές και δύο (2) έως τρείς (3) Βαθμοφόρους………Σε περίπτωση που μια Κοινότητα δεν έχει τον προαναφερόμενο ελάχιστο αριθμό μελών ή Βαθμοφόρων, οφείλει να συνεργαστεί με μια άλλη Κοινότητα Ανιχνευτών που εδρεύει σε γειτονική περιοχή, πραγματοποιώντας κοινό πρόγραμμα δράσεων κατ’ ελάχιστο για ένα έτος».  Ο κανονισμός επίσης αναφέρει ότι «…κατ’ εξαίρεση μπορεί μια Κοινότητα να έχει κατ’ ελάχιστον έξι (6) Ανιχνευτές σε περιοχές όπου δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με άλλη Κοινότητα..».  Απ’ όσο ξέρω στην Περιφέρειά μας, με εξαίρεση την Ορεστιάδα, δεν υπάρχουν τέτοιες Κοινότητες.
Με βάση τα παραπάνω προτείνω να λειτουργήσουν για έναν τουλάχιστον χρόνο (μέχρι να αυξήσουν τη δύναμή τους) Κοινότητες Ανιχνευτών σε επίπεδο πόλεων, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό ακόμα και σε επίπεδο διπλανών πόλεων.  Οι Ανιχνευτές και οι Βαθμοφόροι να απογράφονται στα Συστήματά τους και να εξακολουθούν να είναι μέλη του Συστήματός τους δηλαδή να φέρουν ταινία χειρίδος, η Κοινότητες να έχουν το σήμα τους κλπ κλπ.  Η «νέα» Κοινότητα θα ονομάζεται π.χ. 1η και 3η Κοινότητα Κομοτηνής.   Για την επιλογή του επιτελείου υπάρχουν δύο προτάσεις.    Α) Αρχηγός της Κοινότητας να είναι ο Αρχηγός της πολυπληθέστερης Κοινότητας και Β) Αρχηγός της Κοινότητας να είναι ο πλέον εκπαιδευμένος και έμπειρος Βαθμοφόρος.
Στόχος μας δεν είναι η συρρίκνωση των Κοινοτήτων αλλά η ανάπτυξή τους.  Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επαναπαυθούμε με τα «κοινά» προγράμματα και δραστηριότητες.  Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να μην αφομοιωθεί μια «αδύναμη» Κοινότητα από μία «δυνατή» αλλά να μάθει από αυτήν, να γίνει καλύτερη και να «ανεξαρτητοποιηθεί».  Ας μη ξεχνάμε άλλωστε, ότι είναι τέτοια η φύση της Κοινότητας, με τους Ανιχνευτές στην ουσία να μην «υπάρχουν» στην 3η Λυκείου, που μια «δυνατή» φέτος Κοινότητα να γίνει του χρόνου μια «αδύναμη» Κοινότητα και το αντίστροφο.

2. Συμμετοχή  των Ανιχνευτών στα Τμήματα και τις Κατασκηνώσεις.
Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο κανονισμό του Κλάδου, δεν είναι πλέον υποχρεωτική (για την Πρόοδό τους) η συμμετοχή των Ανιχνευτών στη λειτουργία των Τμημάτων ή της Κατασκήνωσης.  Οι Ανιχνευτές μπορούν να παρέχουν βοήθεια στις δραστηριότητες άλλων Τμημάτων υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις (σας αντιγράφω τον Κανονισμό):
• Θα πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του Αρχηγού της Κοινότητας
• Θα πρέπει η βοήθεια να παρέχεται για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, μέχρι τρεις (3) μήνες ή στην κατασκήνωση του Τμήματος.  Επίσης με συγκεκριμένο αντικείμενο/καθήκοντα για τον Ανιχνευτή που θα έχουν ήδη συμφωνηθεί με τον Αρχηγό του Τμήματος και τον Αρχηγό της Κοινότητας.
• Ο Ανιχνευτής θα έχει συμμετάσχει στην προετοιμασία της εκάστοτε δράσης, συμμετέχοντας ενεργά στα συμβούλια προετοιμασίας.  Αναλαμβάνει δε συγκεκριμένους ρόλους στην υλοποίηση της δράσης.
• Ο Ανιχνευτής θα μπορεί να βοηθήσει άλλο Τμήμα, αρκεί να έχει οπωσδήποτε ολοκληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του, ως μαθητής της β’ Λυκείου τουλάχιστον.
Δυστυχώς τα παραπάνω ελάχιστα εφαρμόζονται στην πράξη, και αυτό δεν είναι απλά μια διαπίστωση δική μου, είναι συμπέρασμα που βγαίνει από αυτά που είπαν οι Ανιχνευτές μας (η πλειοψηφία τους τουλάχιστον) κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Δράσης της Περιφέρειας και της Εξερεύνησης Δάφνης.  Υπάρχουν Ανιχνευτές που δεν ξέρουν καν τι είναι Κοινότητα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει Κοινότητα στο Σύστημα τους, ούτε υπήρξε διάθεση συνεργασίας με άλλη Κοινότητα.  Υπάρχουν Ανιχνευτές που καθάρισαν κατουρημένα λυκόπουλα και το κατέθεσαν σαν την χειρότερη εμπειρία τους στο διάστημα που είναι Ανιχνευτές.  Υπάρχουν Ανιχνευτές που χρησιμοποιήθηκαν σαν χαμάληδες στις κατασκηνώσεις και δεν συμμετείχαν καθόλου στο Πρόγραμμα.  Υπάρχουν Ανιχνευτές που έχουν «χριστεί» Βοηθοί (αλήθεια, θυμάται κανείς τον όρο αυτόνWink και κάθε Σάββατο ή Κυριακή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, κάνουν συγκέντρωση σαν βαθμοφόροι σε Ομάδες προσκόπων ή Αγέλες Λυκοπούλων και δεν έχουν ακούσει ποτέ τους όρους «Σύνοδος» «Όμιλος» «Αξιολόγηση» κλπ.  Υπάρχουν Ανιχνευτές που δεν πήγαν Μεγάλη Δράση γιατί πήγαν κατασκήνωση και οι γονείς τους δεν τους άφησαν να ξαναφύγουν.  Υπάρχουν Ανιχνευτές που πήραν εντολή από Βαθμοφόρο Ομάδας «εσύ, εσύ και εσύ, θα έρθετε στην Κατασκήνωση» χωρίς ο Αρχηγός της Κοινότητας να έχει ενημερωθεί.  Θα μπορούσα να μιλάω ώρες γιατί αισθάνομαι ότι «αδικούμε» χωρίς φυσικά να το θέλουμε αυτά τα παιδιά, κι αναρωτιόμαστε γιατί τα χάνουμε και δεν επιστρέφουν ποτέ σε μας σαν Βαθμοφόροι.  Σας έχω κουράσει όμως ήδη αρκετά.  Προτείνω  λοιπόν να τηρηθεί αυστηρά ο Κανονισμός.  Έτσι απλά.

3. Οικονομική ενίσχυση Βαθμοφόρων Κοινοτήτων
Παρατηρήθηκε ότι η οικονομική συμμετοχή της πλειοψηφίας των Βαθμοφόρων που συμμετείχαν στη Μεγάλη Δράση και σε άλλες προηγούμενες (διήμερα, χειμερινή κλπ) βαραίνει αποκλειστικά τους ίδιους.  Ενδεικτικά για τη Μεγάλη Δράση της Περιφέρειας, μόνο 2 Συστήματα πλήρωσαν το 100% της συμμετοχής των Βαθμοφόρων τους, 1 Σύστημα το μεγαλύτερο μέρος της συμμετοχής, 1 Σύστημα τα μεταφορικά και τα υπόλοιπα 4 τίποτε.  Όλοι γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι ειδικά για τους  Βαθμοφόρους μας που στην πλειοψηφία τους είναι νεαροί και άνεργοι.  Πρόταση μας είναι να βοηθούν οι ΕΚΣ των Συστημάτων τουλάχιστον κατά ένα μέρος στη συμμετοχή των Βαθμοφόρων και όπου υπάρχει ταμειακό πρόβλημα στα Συστήματα να ενημερώνεται η Περιφέρεια για να συνδράμει αυτή.

4. Εκπαίδευση Βαθμοφόρων
Στην Περιφέρεια μας υπάρχουν 7 Αρχηγοί Κοινοτήτων και όλοι έχουν Βασική του Κλάδου Ανιχνευτών.  Αυτό είναι πολύ καλό.  Από τους 7, μόνο οι 3 έχουν Μεγάλων Δράσεων Υπαίθρου.  Αυτό δεν είναι και πολύ καλό και θα πρέπει μέσα στη χρονιά που έρχεται να το καλύψουμε.  Και πάλι θα προτείνω όπως και παραπάνω, να ενισχύσουν οι ΕΚΣ τη συμμετοχή των Βαθμοφόρων στις Σχολές.


Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους βαθμοφόρους του Κλάδου που στις δύσκολες μέρες που ζούμε, παραμένουν στις Κοινότητές τους και στηρίζουν το προσκοπικό έργο.  Επειδή η Έφορος του Κλάδου είναι ένα κουτσό και γέρικο άλογο και δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα εκτός από το να συντονίζει τις δραστηριότητες τους, σας καλώ όλους να στηρίξουμε τους Βαθμοφόρους μας στον αγώνα τους να παραδώσουν καλύτερους ανθρώπους στην Κοινωνία.  Σας ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη που σας κούρασα.

Phanie Karalouda

Αριθμός μηνυμάτων : 5
Ημερομηνία εγγραφής : 03/08/2015

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων Empty Απ: Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων

Δημοσίευση από mleftyuk Δευ Αυγ 10, 2015 8:41 am

Φανή, αν και προσυνεδριακός χώρος, θα προτείνω και θα υποστηρίξω ένθερμα την λειτουργία, και από Σεπτέμβριο μάλιστα, της Ανιχνευτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, ούτως ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πιλότος για τις άλλες κοινότητες της Περιφέρειας μας και να συζητηθεί φυσικά η πορεία της στο Συνέδριο.

Στα λεγόμενα σου " Α) Αρχηγός της Κοινότητας να είναι ο Αρχηγός της πολυπληθέστερης Κοινότητας και Β) Αρχηγός της Κοινότητας να είναι ο πλέον εκπαιδευμένος και έμπειρος Βαθμοφόρος." μπορούμε να προσθέσουμε

1. Γ) Αρχηγός που θα προτείνεται έπειτα από ενδελεχή συνεννόηση μεταξύ των δύο (ή περισσοτέρων) Α.Σ.
2. Τα παιδιά θα απογράφονται στο Σύστημα από το οποίο προέρχονται ή σε αυτό που θα επιθυμούν να απογραφούν.

Συμφωνώ επίσης , απόλυτα, στην τήρηση του Κανονισμό Διοίκησης και Κλάδου.

Στόχος είναι μια Κοινότητα, μία πηγή άντλησης Βαθμοφόρων, με αποτέλεσμα να υποστηρίζεται το Σύστημα το οποίο μελλοντικά θα έχει την μεγαλύτερη ανάγκη.

Σε περιμένω ("γέρικο άλογο" αλλά και έμπειρο) στην Αλεξανδρούπολη να το υλοποιήσουμε.

mleftyuk

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 04/08/2015

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων Empty Απ: Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων

Δημοσίευση από meninius Δευ Αυγ 10, 2015 11:24 am

Στο τμήμα που με ενδιαφέρει, απλά να σημειώσω ότι η διαπίστωση της Φανής ότι έχουμε 7 ΑΚΑ με ΣΒΕΒΑ, αλλά μόνο 3 με ΜΔΥ, δεν έχει αποτυπωθεί μέχρι στιγμής στις εκπαιδευτικές ανάγκες.. Καλό να είναι να περάσει και εκεί, γιατί πέρα από τις εκπαιδεύσεις που θα ζητήσουμε, θέλουμε να έχουμε εικόνα και των εκπαιδεύσεων που ενδιαφέρουν τους Βαθμοφόρους μας, ώστε αν σταθεί δυνατό, να τους βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε για να συμμετάσχουν σε αυτές, έστω και αν δεν είναι κοντά...

meninius

Αριθμός μηνυμάτων : 15
Ημερομηνία εγγραφής : 05/08/2015
Ηλικία : 45

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων Empty Απ: Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων

Δημοσίευση από lstavridis Τετ Αυγ 12, 2015 10:06 am

Η κοινή ΜΔΥ της ΠΕ φέτος θα πρέπει να αποτελέσει πιλότο και για τις επόμενες χρονιές.

Οι Κοινότητες πόλεων θα πρέπει να υφίστανται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σαν υποσύνολο μιας μεγάλης κοινότητας της ΠΕ στα χνάρια, χωρίς να παρεξηγηθώ λόγω καταβολών Very Happy, της Πρότυπης Ομαδας.

Οι κοινές δράσεις της Κοινοτητας της ΠΕ να ειναι τουλάχιστον 3 και να περιλαμβάνουν ένα διήμερο στην αρχή της χρονιάς για να μάθουν οι νέοι ανιχνευτές την λειτουργία της Κοινοτητας, μια χειμερινή δραση και την ΜΔΥ.

Ανιχνεύτικα εργαστήρια μπορούν να γίνονται ανα νομό ή ανα δυο γειτονικούς νομούς με την συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων.
lstavridis
lstavridis

Αριθμός μηνυμάτων : 35
Ημερομηνία εγγραφής : 03/08/2015
Τόπος : Αλεξανδρούπολη

http://www.proskopos.net

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων Empty Απ: Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων

Δημοσίευση από lstavridis Τετ Αυγ 12, 2015 10:17 am

Η δεύτερη πρόταση "σε αυτό που επιθυμούν να απογραφουν" δεν θεωρώ ότι στέκει και δεν αποτελεί ουσιαστικό θέμα.
lstavridis
lstavridis

Αριθμός μηνυμάτων : 35
Ημερομηνία εγγραφής : 03/08/2015
Τόπος : Αλεξανδρούπολη

http://www.proskopos.net

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων Empty Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων

Δημοσίευση από mleftyuk Τετ Αυγ 12, 2015 2:32 pm

Τίποτα δεν γράφετε τυχαία σε αυτό το blog. Όλα αυτά που συζητούνται και προσπαθούμε να υλοποιήσουμε είναι απόρροια έργου και εμπειρίας. Κατ εμέ λοιπόν, είναι ζήτημα πλήρως ουσιαστικό, άλλωστε μη τηρώντας τα είδαμε να δημιουργούνται προβλήματα.

Το ποια είναι αυτά θα τα συζητήσουμε κατ ιδίαν.  

lstavridis έγραψε:Η δεύτερη πρόταση "σε αυτό που επιθυμούν να απογραφουν" δεν θεωρώ ότι στέκει και δεν αποτελεί ουσιαστικό θέμα.

mleftyuk

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 04/08/2015

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων Empty Απ: Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων

Δημοσίευση από lstavridis Τετ Αυγ 12, 2015 2:49 pm

Συμφωνω απόλυτα με όλα τα προαναφερθέντα αλλά θα μείνω στο γεγονός του "κατ' ιδίαν" και θα περιμενω όποτε υπάρχει χρόνος.

Άλλωστε μια τόσο συγκεκριμένη πρόταση για συνέδριο, που αφορά το συστημα στο οποίο ηγουμαι, χωρίς προηγούμενη συζήτηση και παρόλο που ενδεχομενως με βρίσκει συμφωνο στην ιδεα, με κάνει επιφυλακτικό ως προς την πρακτική που θα ακολουθηθεί και στην συνέχεια.

Αλλωστε η έφορος του κλάδου γνωρίζει αρκετά από τα προβλήματα που προέκυψαν μέσα στην χρονια και την προσπαθεια που κατέβαλαν και εγώ και οι βαθμοφόροι της κοινότητας μας προκειμένου να λυθουν.
lstavridis
lstavridis

Αριθμός μηνυμάτων : 35
Ημερομηνία εγγραφής : 03/08/2015
Τόπος : Αλεξανδρούπολη

http://www.proskopos.net

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων Empty Απ: Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων

Δημοσίευση από juliagrammenidou Τετ Αυγ 12, 2015 6:18 pm

Καλησπέρα και από εμένα . Από την στιγμή που σε κάθε πόλη υπάρχουν κοινότητες οι οποίες δεν έχουν τον απαιτούμενο αριθμό είτε παιδιών είτε βαθμοφόρων, δεν μπορεί να εφαρμοστεί και το ανιχνευτικό πρόγραμμα. Οπότε συμφωνώ να γίνουν κοινότητες πόλεων τουλάχιστον για έναν χρόνο.
Στόχος όμως μιας κοινότητας δεν είναι η πηγή άντλησης βαθμοφόρων αλλά να βοηθήσει τους εφήβους να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους μέσα από την «ανίχνευση» σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Άλλωστε υπάρχουν παιδαγωγικές ανάγκες και σε αυτό το τμήμα.
Επίσης για να γίνει ξανά χειμερινή και ΜΔΥ Περιφέρειας θα πρέπει οι όμιλοι να δουλέψουν σωστά και η δράση να στηθεί από τους ανιχνευτές και δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι αυτό...
Τέλος θεωρώ ότι η έφορος του κλάδου γνωρίζει προσωπικά όλους τους βαθμοφόρους του κλάδου καθώς και τα προβλήματα των κοινοτήτων οπότε την θεωρώ πλήρως αρμόδια και ικανή να προτείνει τους αρχηγούς στις κοινότητες πόλεων.
ΑΥΤΑ Very Happy

juliagrammenidou

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 03/08/2015

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων Empty Απ: Ανιχνευτικές Κοινότητες Πόλεων

Δημοσίευση από lstavridis Πεμ Αυγ 13, 2015 3:55 pm

Καλησπέρα, αυτά πράγματι είναι ότι πρεπει να γίνεται στον κλάδο.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική.

Δεν νομίζω άλλωστε οι παιδαγωγικές ανάγκες του ενήλικα 19 χρόνων που καλείται να ηγηθεί ενός τμήματος να διαφέρουν πολύ από ενός ανήλικου ανιχνευτή 16 ετών που καλείται να βοηθήσει σε ένα τμήμα.

Βέβαια πάντα δεν είναι αυτός ο κανόνας και ο καθένας ατομικά κρίνεται για το αν έχει την ωριμότητα να ανταπεξέλθει.

Όταν αυτήν την στιγμή έχουμε έλλειψη βαθμοφόρων ηλικίας 18-25 και οι περισσότεροι είμαστε 30+ νομίζω ότι χωρίς να ασχολούνται οι ανιχνευτές στα τμήματα, αν φυσικά το θελουν οι ίδιοι, θα το κλείναμε το μαγαζί.

Για να μην παρεξηγηθώ πρεπει ατομικά όλοι να κρίνονται κατά περίπτωση γιατί υπάρχουν παιδιά 16 ετών με ωριμότητα 25 και 25 ετών βαθμοφόροι που αν είχαμε πληθώρα ατόμων πιθανώς θα τους βάζαμε σε ένα γραφείο να πρωτοκόλλου έγγραφα.
lstavridis
lstavridis

Αριθμός μηνυμάτων : 35
Ημερομηνία εγγραφής : 03/08/2015
Τόπος : Αλεξανδρούπολη

http://www.proskopos.net

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης